Stödboende

Hela Människan

Hela människan bedriver stödboende för individer som behöver hjälp och stöd i sitt boende. Boende får hjälp och stöd av personal med städ, tvätt och disk. I Karlskoga finns 4 lägenheter och i Degerfors 4 rum med gemensamt kök.

  • Telefon: 0586-382 12
  • E-post: info.karlskoga@helamanniskan.se
  • Hemsida: Besök Hemsidan
  • Adress: Värmlandsvägen 27A, Karlskoga

Kvinnojouren Maggan

Kvinnoföreningen mot våld erbjuder våldsutsatta kvinnor skyddat boende. Föreningen har tillgång till sex lägenheter med plats för kvinnor och barn. Tack vare de ca 20 frivilliga erbjuder föreningen jour dygnet runt och kan erbjuda tillfälligt akut boende för kvinnor.

  • Telefon: 08:00-16:00: 0586-395 00. Kvällar och helger: 070-773 38 80
  • E-post: kvinnohusetkga@outlook.com
  • Hemsida: Besök Hemsidan

Engagera dig och påverka

Det finns många ideella organisationer som på olika sätt arbetar för att hjälpa människor på olika sätt och som behöver fler volontärer. Det kan handla om att besöka någon som känner sig ensam, laga mat till den som inte har något att äta, bädda sängar till den som inte har någonstans att sova.

Det finns mötesplatser där människor kan träffas för att umgås. Där behövs fler som hjälper till att lyssna på den som inte har någon att prata med, att ordna med aktiviteter eller fika. Flera organisationer erbjuder specialiserad rådgivning t.ex. för den som blivit utsatt för brott, diskriminering, eller för våldsutsatta kvinnor. Dessa organisationer har utbildningar för sina volontärer för att säkerställa kvalitén på rådgivningen.

Är du intresserad av att hjälpa? Du kan själv välja i vilken form och omfattning du vill engagera dig! Tveka inte att höra av dig!

Vill du hjälpa?

Aktiviteter i Karlskoga/Degerfors

Om du är intresserad av att se vad föreningslivet har att erbjuda kan du kolla vad föreningarna som är ansluta till Möckelnföreningarna har att erbjuda.
Du hittar månadens event kalender här.

Eventkalender