Mötesplatser/ Aktiviteter

Föreningsliv

Föreningar är viktiga mötesplatser för många människor. I Karlskoga och Degerfors finns ett rikt föreningsliv med verksamheter inom många olika områden. Det finns föreningar för idrott, kultur och fritidssysslor. Det finns också religiösa och politiska föreningar! På Möckelnföreningarnas hemsida och på Karlskoga och Degerfors kommuners hemsidor finns mer information om vilka föreningar som finns och hur du kan komma i kontakt med dem.

Möckelnföreningarna
Karlskoga kommun
Degerfors kommun

Karlskoga kommun

Träffpunkter för social samvaro

I Karlskoga finns fem träffpunkter för social samvaro och aktiviteter såsom sittgympa, fö­reläsningar, musik med mera. I ett brett samarbete med andra organisationer erbjuder kommunen och föreningen Kontaktservice aktiviteter. Kulturrundor anordnas årligen med underhåll­ning, sång, dans, musik och gemenskap.

Kontaktservice

Kontaktservice erbjuder besöksverksamhet och kontaktsamtal för äldre och funktionsnedsatta individer. Föreningens volontärer kan besöka dig för samvaro, läsa tidning eller bok, spela spel eller prata en stund.

 • Telefon: 0586-617 44
 • E-post: kontaktservice@telia.com
 • Hemsida: Besök Hemsidan
 • Adress: Hantverksgatan 5, 691 34 Karlskoga
 • Öppet Tider: Måndag – Fredag: kl. 08.00-12.00

Riagården i Karlskoga och Degerfors

Hela människan driver Riagården och dess verksamhet riktar sig den som på grund av missbruk befinner sig i en utsatt situation. Riagården finns både i Karlskoga och i Degerfors och är en öppen mötesplats där människor kan mötas för att umgås, samtala och äta tillsammans. På Riagården i Karlskoga kan besökarna även ta en dusch och byta till rena kläder. Där erbjuds också personliga stödinsatser som t.ex. samtals- och rehabiliteringsstöd. Vid storhelger håller verksamheten öppet och erbjuder t.ex. jul- och påskbord gratis.

Riagården Karlskoga

Öppettider: Måndag-Torsdag 08.00-15.00 Fredag 08.00-14.30

Värmlandsvägen 27A 691 34 Karlskoga

Telefon: 0586-382 12 E-post: info.karlskoga@helamanniskan.se

Riagården Degerfors

Storgatan 8, Degerfors Öppettider: Tisdag-Fredag: 11.00-14.00

Röda Korset

Varje helgfri måndag kl 13.00 träffas c:a 25 damer i Röda korsets lokaler på Katrinedalsgatan 9. Då tillverkar vi saker som vi kan sälja. Vi har också en trevlig samvaro, med fika och information om Röda Korset. Karlskoga rödakorskrets driver en secondhandbutik där du är välkommen att engagera dig tillsammans med oss. Butiken är öppen varje helgfri ons och fre kl 14.00 – 18.00 och varje helgfri lör kl 10.00 – 14.00

Röda korsets volontärer stöttar även gamla och ensamma genom bland annat:

 • besöksverksamhet i hemmen – i samarbete med föreningen Kontaktservice
 • besök på Lötgårdarnas äldreboende varannan torsdag

 • Telefon: 076-87 27 000
 • E-post: kretsen@rodakorsetkarlskoga.se
 • Hemsida: Besök Hemsidan
 • Adress: Katrinedalsgatan 9 691 31 Karlskoga

Svenska kyrkan, Karlskoga församling

Karlskoga församling erbjuder flera mötesplatser. Österledskyrkan, Söderkyrkan och Församlingshemmet 39:an. I Österledskyrkan finns ungdomsverksamhet och öppen förskola. I församlingshemmet 39:an finns ett café .

 • Telefon: 0586-688 00
 • E-post: karlskoga.forsamling@svenskakyrkan.se
 • Hemsida: Besök Hemsidan
 • Adress: Kungsvägen 39, 69131 Karlskoga

Tehuset

Tehuset är en mötesplats för kvinnor från olika länder och olika kulturer. Där träffas kvinnor för att umgås, samtala och dricka te. På tehuset erbjuds även språkundervisning och praktisk utbildning i t.ex. bakning, städning, stickning och sömnad. På Tehuset kan kvinnorna också få praktiskt stöd i att t.ex. deklarera, boka tid och fylla i formulär. Tehuset bjuder också in olika samhällsaktörer, organisationer och myndigheter till att delge viktig samhällsinformation på plats. Tehuset arrangerar även studiebesök och utflykter för deltagarna.

 • Telefon: 0725-44 45 11
 • E-post: info@khatoon.se
 • Hemsida: Besök Hemsidan
 • Adress: Gustavsgatan 15, 691 34 Karlskoga
 • Öppet Tider: Öppet vardagar 9-16

Engagera dig och påverka

Det finns många ideella organisationer som på olika sätt arbetar för att hjälpa människor på olika sätt och som behöver fler volontärer. Det kan handla om att besöka någon som känner sig ensam, laga mat till den som inte har något att äta, bädda sängar till den som inte har någonstans att sova.

Det finns mötesplatser där människor kan träffas för att umgås. Där behövs fler som hjälper till att lyssna på den som inte har någon att prata med, att ordna med aktiviteter eller fika. Flera organisationer erbjuder specialiserad rådgivning t.ex. för den som blivit utsatt för brott, diskriminering, eller för våldsutsatta kvinnor. Dessa organisationer har utbildningar för sina volontärer för att säkerställa kvalitén på rådgivningen.

Är du intresserad av att hjälpa? Du kan själv välja i vilken form och omfattning du vill engagera dig! Tveka inte att höra av dig!

Vill du hjälpa?

Aktiviteter i Karlskoga/Degerfors

Om du är intresserad av att se vad föreningslivet har att erbjuda kan du kolla vad föreningarna som är ansluta till Möckelnföreningarna har att erbjuda.
Du hittar månadens event kalender här.

Eventkalender