Missbruk

Föreningen mot missbruk

Du som förälder, syskon eller släkting till någon person som mår fysisk och psykiskt dåligt av missbruk är välkommen att kontakta oss för stöd och råd.

Du som själv är missbrukare är välkommen och kontakta oss för stöttning för att komma ur ett missbruk.
Föreningen mot missbruk tar hänsyn till hela människan: individ – anhörig – myndighet.

  • Telefon: 070- 691 87 77
  • E-post: fmm.karlskoga@gmail.com
  • Hemsida: Besök Hemsidan
  • Adress: Hotellgatan 3, Karlskoga

Hela Människan

Hela människan finns i Karlskoga och Degerfors och arbetar för att förebygga, stödja och rehabilitera människor som har ett alkohol- och drogmissbruk. Hela människans fokus ligger på det personliga mötet. Du är välkommen att besöka Riagården eller kontakta dem på:

  • Telefon: 0586-382 12
  • E-post: info.karlskoga@helamanniskan.se
  • Hemsida: Besök Hemsidan
  • Adress: Värmlandsvägen 27A, Karlskoga
  • Öppet Tider: Måndag-Torsdag 08.00-15.00, Fredag 08.00-14.30

Karlskoga Kommun - Beroende och missbruk

Har du frågor eller fundering kring frågor gällande missbruk? Kontakta gärna kommunen stöd funktioner

Karlskoga kommun - Öppenvård för vuxna

Tellus öppenvård vänder sig till personer från 18 år och är en kvalificerad öppenvårds-behandling för personer som utvecklat ett problematiskt förhållande till alkohol, droger, spel eller läkemedel och som kommit fram till att de vill förändra sin situation.

Karlskoga kommun - Orosanmälan

Om du orolig för att någon far illa eller om du vet att någon far illa är det viktigt att du gör en orosanmälan till socialtjänsten. Anmäler du som privatperson kan du alltid vara anonym om du vill.

Karlskoga kommun - Stöd till barn och unga

Rymden är en stödverksamhet för barn och tonåringar som har föräldrar eller andra i deras närhet som dricker för mycket alkohol och/eller är beroende av droger.

Engagera dig och påverka

Det finns många ideella organisationer som på olika sätt arbetar för att hjälpa människor på olika sätt och som behöver fler volontärer. Det kan handla om att besöka någon som känner sig ensam, laga mat till den som inte har något att äta, bädda sängar till den som inte har någonstans att sova.

Det finns mötesplatser där människor kan träffas för att umgås. Där behövs fler som hjälper till att lyssna på den som inte har någon att prata med, att ordna med aktiviteter eller fika. Flera organisationer erbjuder specialiserad rådgivning t.ex. för den som blivit utsatt för brott, diskriminering, eller för våldsutsatta kvinnor. Dessa organisationer har utbildningar för sina volontärer för att säkerställa kvalitén på rådgivningen.

Är du intresserad av att hjälpa? Du kan själv välja i vilken form och omfattning du vill engagera dig! Tveka inte att höra av dig!

Vill du hjälpa?

Aktiviteter i Karlskoga/Degerfors

Om du är intresserad av att se vad föreningslivet har att erbjuda kan du kolla vad föreningarna som är ansluta till Möckelnföreningarna har att erbjuda.
Du hittar månadens event kalender här.

Eventkalender