Brottsoffer

Brottsofferjouren Örebro län

Har du blivit utsatt för ett brott, bevittnat brott eller är anhörig till brottutsatt eller gärningsperson kan du ringa till Brottsofferjouren.
Det kan vara skönt att få prata om det som hänt. Brottsofferjouren kan ge praktiskt stöd. Hur går det till att söka skadestånd, att göra en polisanmälan, hur går det till vid en rättegång? Detta är exempel på det stöd du kan få från Brottsofferjouren.

Brottsofferjouren i Karlskoga är öppet varje vardag på telefon mellan 09:00-15:00 .

Du kan även ringa till Brottsofferjourens nationella telefonlinje 116 006 som är öppen mån-fre 09:00-19:00.

  • Telefon: 010-489 10 30
  • E-post: info@bergslagen.boj.se
  • Hemsida: Besök Hemsidan
  • Adress: Centralplan 7, 691 32 Karlskoga

Polisen - Anmäl brott eller förlust

Om det är ett pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa 112. Anmäl brott till polisen så snart du kan. En tidig anmälan gör det lättare att hitta tekniska bevis och förhöra vittnen.

Polisen - Tips om brott

Har du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott?

Tips från medborgare är ofta helt avgörande för att polisen ska kunna kartlägga brottslighet eller se delar och helheter I ett brottsmönster.

Engagera dig och påverka

Det finns många ideella organisationer som på olika sätt arbetar för att hjälpa människor på olika sätt och som behöver fler volontärer. Det kan handla om att besöka någon som känner sig ensam, laga mat till den som inte har något att äta, bädda sängar till den som inte har någonstans att sova.

Det finns mötesplatser där människor kan träffas för att umgås. Där behövs fler som hjälper till att lyssna på den som inte har någon att prata med, att ordna med aktiviteter eller fika. Flera organisationer erbjuder specialiserad rådgivning t.ex. för den som blivit utsatt för brott, diskriminering, eller för våldsutsatta kvinnor. Dessa organisationer har utbildningar för sina volontärer för att säkerställa kvalitén på rådgivningen.

Är du intresserad av att hjälpa? Du kan själv välja i vilken form och omfattning du vill engagera dig! Tveka inte att höra av dig!

Vill du hjälpa?

Aktiviteter i Karlskoga/Degerfors

Om du är intresserad av att se vad föreningslivet har att erbjuda kan du kolla vad föreningarna som är ansluta till Möckelnföreningarna har att erbjuda.
Du hittar månadens event kalender här.

Eventkalender