Äldre & funktionsnedsatta

Karlskoga kommun - Funktionsnedsättning

Här kan du läsa om kommunens stöd till funktionsnedsatta

Kontaktservice

Kontaktservice erbjuder ledsagning/följeslagare för äldre och funktionsnedsatta individer. Föreningen kan t.ex. bistå med besök till vårdcentral och sjukhus, konserter, bibliotek. Du kan även genom föreningen få hjälp med att handla eller ta en promenad. Föreningen är ett komplement till anhöriga, hemtjänst och vårdpersonal.

  • Telefon: 0586-617 44
  • E-post: kontaktservice@telia.com
  • Hemsida: Besök Hemsidan
  • Adress: Hantverksgatan 5, 691 34 Karlskoga
  • Öppet Tider: Måndag – Fredag: kl. 08.00-12.00

Engagera dig och påverka

Det finns många ideella organisationer som på olika sätt arbetar för att hjälpa människor på olika sätt och som behöver fler volontärer. Det kan handla om att besöka någon som känner sig ensam, laga mat till den som inte har något att äta, bädda sängar till den som inte har någonstans att sova.

Det finns mötesplatser där människor kan träffas för att umgås. Där behövs fler som hjälper till att lyssna på den som inte har någon att prata med, att ordna med aktiviteter eller fika. Flera organisationer erbjuder specialiserad rådgivning t.ex. för den som blivit utsatt för brott, diskriminering, eller för våldsutsatta kvinnor. Dessa organisationer har utbildningar för sina volontärer för att säkerställa kvalitén på rådgivningen.

Är du intresserad av att hjälpa? Du kan själv välja i vilken form och omfattning du vill engagera dig! Tveka inte att höra av dig!

Vill du hjälpa?

Aktiviteter i Karlskoga/Degerfors

Om du är intresserad av att se vad föreningslivet har att erbjuda kan du kolla vad föreningarna som är ansluta till Möckelnföreningarna har att erbjuda.
Du hittar månadens event kalender här.

Eventkalender