Inbjudan till föreläsning – ”Det är lugnt syrran”

En digital föreläsning om hur drogerna tog min lillebrors liv

Av och med mig – Carola Jansson.

Min lillebror dog hösten 2016 som en följd av sitt missbruk. Han blev 27 år. Missbruket startade på högstadiet med cannabis men fortsatte i stadigt tempo genom resterande år av hans liv.

Jag som anhörig berättar om hur min lillebror var en alldeles vanlig kille utan vare sig dåliga hemförhållanden eller annan uppenbar problematik. Ändå blev han fast i drogerna och avled som följd av det.  Jag vill berätta min lillebrors historia för andra idag, för att visa hur det kan fungera med droger och en successiv upptrappning. Hur det faktiskt kan sluta med död. Hur man inledningsvis kan leva ett ganska ”vanligt” liv med droger och tycka sig ha kontroll. Men hur falsk den kontrollen är.

Jag berättar om kampen som anhörig, om hur det är att stå bredvid och försöka rädda sin lillebror från droger och död. Utan att lyckas. Vad kan vår kamp lära någon annan? Vi gjorde många missar, vi förstod så lite, vi ville inte se. Jag vill därför hjälpa andra idag. Att våga se och agera för sin anhöriges skull. Det finns lärdom i vår kamp. Det finns vägar, stöd och viktiga kunskaper i arbetet för att fånga upp en ungdom som glider.

Föreläsningslängd: 100 min (60+40 inklusive 5 min paus)

För mer info och bokning kontakta: Lovelyn.Sjostrom@degerfors.se

Sista anmälningsdag: 12/3. Länk till Teams skickas ut efter anmälan.

  • Tid: onsdagen den 14 april 2021
  • Klockan: 17.00–18.30
  • Lokal: digitalt via Teams