Föreningen för Psykiatriskt Samarbete i Örebro län i samarbete med Östra Teatern erbjuder en hyllad  on-line-teater under Psykiatriveckan, (vecka 46), den 9-12 november.

Uppsättningen uppmärksammar syskon till personer med funktionsvariation

Pjäsen Skuggsyskon
Två män och en kvinna är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten  var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna…

Syskon är en anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?

Manus: Gunilla Boëthius/Henrik Holmer
Regi: Stephen Rappaport
Östra Teaterns ensemble: Maria Lindström, Petter Billengren, Joakim Sikberg
Producent: Ulrika Ragnar Borell
Film och bearbetning: Mattias Olsson

Speltid: 55 min

Rekommenderad från ca 15 år.

Se en kortfilm, läs artiklar och lyssna på en radiointervju om pjäsen här:
https://www.ostrateatern.se/skuggsyskon

Plats: digital sändning på nätet via plattformen Vimeo, länk: vimeo.com/410988239

Datum: 9-12/11 (valfri tid).

Anmälan: kontakta Östra Teatern på info@ostrateatern.se och uppge ”Psykiatriveckan Örebro Län”. En kod för att logga in på Vimeo mejlas sedan ut.

Kostnad: 100 kr/person. Betalning via swish 070-797 64 64 (Ulrika Ragnar Borell, producent Östra Teatern).