Ung, kär och homosexuell i Afghanistan

Unikt samtal om homosexualitet och vänskap i Afghanistan. Ett samtal där man får veta mer om vad det innebär att vara flykting med hbtq-bakgrund.

Samiaullah och Abdolah från Afghanistan träffades i skolan och blev snabbt bästa vänner. När sedan Abdolah fann mod och berättade för sina klasskompisar om hans homosexualitet var det många som vände honom ryggen. Kvar stod hans heterosexuella kompis Samiaullah. Samiaullah hade tidigare haft en vän i Afghanistan som också var homosexuell och som förlorade sin syster för att hans familj ville försvara sin heder. Eftersom Abdolah och Samiaullah nu befann sig i Sverige bemötandet av hbtq-personer är mycket mer positivt bestämde sig Samiaullah att göra tvärtemot de andra. Han ville stå upp för sin kompis och alla människors rätt att få bestämma själv vem man vill vara tillsammans med.

När? 5 november 17.30-18.30

Var? ABF Örebro Län, Fredsgatan 18 Örebro