Föreläsning för ökad kunskap om sexualbrott på nätet

Brottsofferjouren Örebro län bjuder in till föreläsning för ökad kunskap om sexualbrott på internet.


När:
Måndag 29 april , kl. 13.15–16:00
Var:
Citykonferenscenter, Klostergatan 23 Örebro

Konsekvenserna av sexualbrott på nätet.
Hur drabbas barnen, hur jobbar förövarna och hur kan vi hjälp

Alla som möter barn och ungdomar i yrket bör lyssna på föredrag med Caroline Engvall. Med värme och engagemang driver hon frågan om unga i svensk sexhandel. Temat är genomgående vilka de utsatta barnen är, deras egna berättelser, samt hur vuxenvärlden kan se och hjälpa.

Caroline Engvall är journalisten och författaren bakom de uppmärksammade böckerna 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn och Virtuell våldtäkt. Böckerna skildrar gripande, sanna historier om unga som använder sex som självskadebeteende, barn som säljer sex och som blir sålda av andra – så kallad inhemsk människohandel.

Elena Luckey är verksamhetsutvecklare barn och unga på Brottsofferjouren Sverige. Närmast kommer hon från Bris (Barnens rätt i samhället). Med sig har hon erfarenheter från Bris-stödverksamhet, utbildning inom Bris-akademin, var med och startade Bris – chatt, regionalt arbete som regionchef för Bris region Mitt. Dessförinnan många års erfarenhet av arbete som arbetslagsledare och dramapedagog i skolan.

Ni anmäler er vi denna länk https://brottsofferjouren.typeform.com/to/ePjvTk
Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan är bindande.

Föreläsningen bekostas av medel från Länsstyrelsen Örebro län