Föreläsning om sexuella trakasserier

Flirt eller sexuella trakasserier?

I vågen av #metoo har frågan om vad som utgör sexuella trakasserier uppmärksammats. Kan en skämta om vad som helst? Vem är det egentligen som bestämmer vad som är sexuella trakasserier och vad säger lagen? På tisdag den 17 april klockan 18 i Karlskoga bibliotek kommer Julia Leanderson, verksamhetsutvecklare vid Örebro Rättighetscenter, och reder ut begreppet och klargöra hur diskrimineringslagen skyddar mot sexuella trakasserier.

Tid: 18.00-19.00

Datum: 17 april

Plats: Karlskoga bibliotek

Föreläsningen är kostnadsfri!

– Det finns generellt en bristande förståelse vad sexuella trakasserier innebär och vad lagen egentligen säger. Att få möjlighet att utbilda inom detta är en väg att för att stärka kunskapen om människors rättigheter, säger Julia Leanderson.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Örebro Rättighetscenter och ABF Örebro län och riktar sig till alla Karlskogabor som vill få större förståelse för sexuella trakasserier i lag och praktik. Att inte bli utsatt för sexuella trakasserier borde vara en självklarhet, men dessvärre har bland annat #metoo vittnat om en annan verklighet.

– För att få en förändring måste vi också aktivt jobba mot den. Den här föreläsningen är ett sätt att ge Karlskogabor en större förståelse för vad som inte okej och hur man aktivt kan jobba för ett bättre klimat på exempelvis arbetsplatsen, säger Julia Leanderson.

Rättighetscenter är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med kostnadsfri juridisk rådgivning, information och utbildningar, opinionsbildning och lobbying. Läs mer om oss på rattighetscenter.se

Vid allergi kontakta: info@rattighetscenter.se eller 019-18 40 17